Sfarsit de mai – noi evenimente in Bucuresti

Mi-am propus ca incepand de luna asta sa scriu un post pe saptamana, asa ca revin cu noi relatari ale experientelor personale, care sper sa fie de interes si pentru cititorii blogului, nu doar pentru mine.

In ultima saptamana am avut posibilitatea sa aleg dintr-o gama larga de evenimente la care sa particip, si am profitat din plin de timpul liber datorat mini-vacantei pe care Alex, juniorul nostru de un an si trei luni, o petrece la bunici, la Suceava.

Pe 25 mai am fost la Sala Radio, la concertul final al Turneului National Stradivarius (aflat la a 3-a editie), organizat de Fundatia Culturala Accendo. Concertul a fost sustinut de maestrul Alexandru Tomescu (utilizand celebra vioara Stradivarius Elder Voicu) si de pianistul Horia Mihail si a avut un obiectiv social, promovat de organizatia „Tasuleasa Social” : strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor peste 30.000 de copii hipoacuzici din România. Puteti sustine si Dvs. aceasta cauza trimitand un SMS in valoare de 2 Euro la 848 in oricare dintre retelele de telefonie mobila.

Mai multe detalii despre eveniment – aici.

M-am simtit grozav la eveniment – le-am facut o surpriza placuta sotiei si mamei, sala a fost plina ochi (900 de oameni e totusi o audienta remarcabila, iar o mare parte dintre participanti au fost tineri), Alexandru Tomescu nu doar ca a interpretat pasional ariile, ci a si vorbit frumos de pe scena despre cauza sociala pe care o sustine, publicul a aplaudat frenetic, au fost 4 bisuri si interpretii au fost pregatiti cu partituri care nu erau in programul initial.

A fost si prima ocazie cand am achizitionat bilete la un eveniment folosind site-ul Eventim.ro

Seara urmatoare, 26 mai, am fost la Ateneu, unde s-a desfasurat Gala Societatii Civile, eveniment care promoveaza spiritul civic si, asemenea JCI, schimbarile pozitive in societate – motto-ul acestei editii a fost „Ajuta Binele sa creasca !”.

Felicitari castigatorilor, dar le recomand totusi multora dintre ei sa-si pregateasca mai bine discursurile pe viitor (ce m-a frapat a fost faptul ca unul din cele mai bune speech-uri a fost cel al Andreei Marin Banica) – ii invit cu caldura la Public Speaking Support Grup – un proiect JCI Bucuresti ce vizeaza dezvoltarea abilitatii de a vorbi in public.

Celor interesati de sectorul ONG din Romania le recomand si studiul lansat cu ocazia Galei – il puteti downloada de aici.

27 mai a fost o zi si mai plina de evenimente – am fost la conferinta Antreprenor,  JCI Bucuresti a luat un premiu pentru promovarea antreprenoriatului (in cadrul unui alt eveniment), iar seara am participat la JCI Mixer.

Primul eveniment al zilei a fost Conferinta Antreprenor 2010 –  „Show me the Business”, organizata de Money Express si gazduita de The Ark (JCI Bucuresti a fost partener, promovand evenimentul in randul comunitatii JCI).

Organizarea a fost peste ce am vazut la Evensys, firma lui Cristi Manafu, care se lauda cu o traditie mult mai mare in organizarea unor conferinte de acest tip.

Invitatul principal a fost Andy Lopata, trainer in networking, care are probabil descendenta romaneasca, dar nu vorbeste limba romana si care a fost incantat sa vada ca membri JCI sunt activi si in Romania, nu doar in Anglia.

Andy a vorbit frumos despre ce inseamna networkingul (relatii, incredere, ajutor reciproc) si cum sa faci networking – nu trebuie sa fii preocupat de cantitate (cu cati oameni ai schimbat carti de vizita, la cate evenimente ai participat, cate conexiuni ai pe LinkedIn, Facebook sau Twitter etc.), ci mai degraba de a iesi din zona de confort, de a avea un mesaj coerent (care tine de brandingul personal – what you stand for, cum vrei sa te cunoasca lumea si sa te tina minte) si mai ales de a te adresa mediilor potrivite (uneori uitam sa le spunem despre  business-ul nostru  tocmai celor care ne cunosc si au incredere in noi – familie, prieteni etc., care ar putea genera referinte foarte bune).

Urmatorii speakeri au fost romani si au vorbit despre antreprenoriat si criza. I-am remarcat pe:

Doru Lionachescu, de la Capital Partners (bancher de investitii, foarte cu picioarele pe pamant)

Florin Talpes, de la Softwin si Bitdefender (celebru in IT-ul romanesc si mai nou prezent la Arena Leilor)

Cristian Nacu, de la Enterprise Investors, fond de investitii activ pe piata romaneasca (de la care am aflat niste masuri interesante luate pe timp de criza de cateva din companiile in care EI a investit)

Anca Bidian, de la Kiwi Finance, foarte energica si care a spus lucrurilor pe nume (nu astepti ca poate trece criza, iei masuri imediat ce apar semne ale crizei)

Dragos Petrescu, proprietarul restaurantelor CityGrill, Caru’ cu Bere, Hanu’ Berarilor, Buongiorno si cafenelelor City Caffe, care, pe langa povestea sa (a pornit in afaceri cu un chiosc intr-o statie RATB), a prezentat si cateva solutii de criza adoptate de el in 2009 si 2010.

Tricourile cu „Am pornit de la Zero. Ma opresc la 7 zerouri” au fost foarte simpatice, la fel si insignele cu A (de la antreprenor) in loc de S in semnul de Superman.

Terasa de la The Ark era plina de zumzetul participantilor, iar bucatarul indian alerga de colo colo – desi cateringul a fost excelent, am inteles ca nu el gatise.

Am intalnit sau revazut prieteni, am cunoscut oameni noi, am aflat unele lucruri interesante, toate intr-o atmosfera placuta, informala, degajata – felicitari organizatorilor!

Seara, am participat la JCI Mixer, intalnirea lunara informala a JCI Bucuresti, care a avut loc la Victoria Club, din cadrul Hotelului Continental (locatia e superba) – felicitari colegelor din JCI pentru organizare (mi-au placut mesajele despre JCI din „fortune cookies”). Intalnirea a fost un prilej bun de a ne revedea cu membrii mai vechi ai organizatiei, de a cunoaste oameni noi si de a vorbi despre fiecare, despre JCI si despre proiectele noastre.

Tot cu ocazia acestei intalniri,  Tudor (Maxim) a prezentat audientei diploma primita in numele JCI Bucuresti la Forumul National Civic si de Afaceri, desfasurat la Palatul Parlamentului in aceeasi zi.

In urma selectiei efectuate de catre coordonatorul institutional al evenimentului din cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor 2010 Platforma Societatii Civile “EU-RO Clearing Funds”, coordonata de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, eveniment organizat sub auspiciile Comisiei Europene, JCI Bucuresti a fost nominalizata drept Laureat al Diplomei  de  Excelenta  “Campioni  Romani  in  Afaceri” la categoria Organizatii neguvernamentale / profesionale care sprijina initiativa privata IMM”.

Lasă un comentariu