Centrele de informare turistica si proiectele de promovare a destinatiilor romanesti

De unde interesul meu pentru Centrele de Informare Turistica existente in Romania si pentru proiectele de promovare a destinatiilor turistice romanesti ?

– pentru ca sunt implicat in doua proiecte ale unor centre de promovare turistica (e vorba de comunele Colti si Bozioru din judetul Buzau, pe care le-am vizitat weekendul trecut, pentru a crea doua trasee tematice – Drumul Chihlimbarului si Tara Luanei)

– pentru ca exista mii de cursanti din cadrul proiectului Intreprinzatori in Turism care pot fi interesati de informatiile aceastea

– pentru ca cei doua mii de proprietari de pensiuni care au aderat deja la portalul Cazare la Pensiune.ro  ar trebui sa stie unde sa-si poata promova pensiunile gratuit si cum sa beneficieze de proiectele locale de promovare a destinatiilor (localitati sau regiuni).

Pe site-ul Ministerului Turismului se regaseste urmatoarea lista de centre de informare turistica – centre_informare_turistica.

Pe langa acestea, sunt destule proiecte de Centre Nationale de Informare Turistica finantate prin POR masura 5.3, alaturi de alte proiecte ce vizeaza promovarea destinatiilor turistice romanesti – vezi lista aici – plati POR 5.3 intre 12.07.2007 si 30.06.2012 si aici – proiecte finantate POR 5.3.

De asemenea, mai exista o serie de Centre de Informare Turistica aflate in mediul rural – acestea au fost finantate prin PNDR, masura 313 c – vedeti listele aici :

1 – M313 – Lista_SELECTATE_SeptOct_2008

2 – M313_selectate_nov_dec08

3 – M313_finantate_comp.c_si_comp.d_oct-nov2009

4 – M313_finantate_comp.c_si_comp.d_nov-dec2009

5 – M313_Fin_compA.B.C.D_iulie_2010(1)

M313_eligibile_martie2011_compC

M313_S1_martie2011_compC

M313_eligibile_martie2011_compD

M313_S1_martie2011_compD

Dupa cum se vede din documentele de mai sus, ne putem astepta in viitorul apropiat ca proiectele sa fie puse in practica si sutele de centre de informare finantate din bani europeni sa devina operationale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: